OBJAVLJENO: 10.03.2017

Ads can be a pain, but they are our only way to maintain the server. Your patience is highly appreciated and we hope our service can be worth it.

Jedan od najpoznatijih režisera, Steven Spielberg, okuplja zvijezde za svoj sljedeći film.

Tom Hanks i Meryl Streep su odabrani za glavne uloge u filmu The Post. Drama koja se vrti oko Pentagon Papers slučaja, povjerljivih dokumenata od Ministarstva odbrane u kojima se detaljno objašnjavaju dogovori američke vlade tokom Vijetnamskog rata.

Dokumenti koji su procurili 1971. godine od strane vojnog analitičara Daniela Ellsberga, otkrivaju da je Johnsonova administracija lagala javnost i Kongres kako bi sakrili dramatične eskalacije rata u Vijetnamu. Pentagon Papers su napokon otkriveni i objavljeni u cijelosti u 2011. godini.

Nakon što je New York Times objavio priču, Nixonova administracija ih je pokušala nagovoriti, zajedno sa Washington Postom da obustave svoje izvještavanje o slučaju Pentagon Papers.  Spor je otišao sve do Vrhovnog suda koji je presudio da Prvi amandman štiti prava radova za objavljivanje materijala.

U presudi, Justice Hugo Black je napisao “Samo slobodan i nesputan tisak može učinkovito otkriti prevaru u vlasti.”

Spielberg će režisirati film The Post dok je za scenario zadužena Liz Hannah. Priča se fokusira na ulogu Washington Posta u objavljivanju dokumenata. Hanks će glumiti urednika Ben Bradlee-a, a Streep će igrati ulogu izdavača, Katherine Graham.

Spielberg treuntno završava post-produkciju na svojoj sci-fi avanturi, Ready Player One, ali ima i mnoge druge projekte na svojoj listi, uključujući The Kidnapping of Edgardo Mortara i Indiana Jones 5.

Ads can be a pain, but they are our only way to maintain the server. Your patience is highly appreciated and we hope our service can be worth it.